Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Α' Λυκείου - Κεφ.11 - CSS (Cascading Style Sheets)

Αποτέλεσμα εικόνας για cssΤα φύλλα CSS (Cascading Style Sheets)  περιέχουν στυλ που μπορούμε να ορίσουμε για τις HTML σελίδες. 

Με τα στυλ καθορίζουμε το χρώμα, το μέγεθος της γραμματοσειράς, την γραμματοσειρά (bold, underline, κτλ.), το χρώμα του φόντου, τις διαστάσεις και μια σειρά από άλλες ιδιότητες των στοιχείων μιας ιστοσελίδας.

Με τη χρήση φύλλων CSS μπορούμε  πολύ εύκολα να διαχειριστούμε την εμφάνισης μιας ιστοσελίδας. 



Αποτέλεσμα εικόνας για css
Στην διπλανή εικόνα φαίνεται η σύνταξη ενός στυλ css που αναφέρεται σε : 

h1 - το κείμενο που βρίσκεται μέσα σε μια ετικέτα h1 έχει άσπρα γράμματα σε πορτοκαλί φόντο και είναι έντονα, βρίσκονται σε ένα πλαίσιο μαύρο με λεπτό περίγραμμα... 

body - το κυρίως σώμα της ιστοσελίδας έχει φόντο άσπρο, τα γράμματα είναι μαύρα, η γραμματοσειρά Arial ή Sans-Serif, μέσα σε ένα πλαίσιο με κάποια απόσταση από τα περιθώρια της σελίδας... 

Οι οδηγίες μορφοποίησης που βρίσκονται σ΄ένα φύλλο CSS πρέπει να τοποθετούνται στην ετικέτα <HEAD>.........</HEAD> μιας ιστοσελίδας και περικλείονται ανάμεσα στις εντολές που φαίνονται στην εικόνα αριστερά. 



Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και παρατηρήστε τα στυλ και την μορφοποίηση CSS που βρίσκεται πίσω από κάθε μορφή ιστοσελίδας. 




Μαθήματα για την σύνταξη CSS στην ιστοσελίδα http://www.wlearn.gr/index.php/home-css-83